Kinderen

Do you want to learn English?

It’s great fun! Jo’s puppets will teach you

WP_20160710_12_56_40 crop 1

Jo is vakdocent Engels op de basisschool  Zij vindt het leuk middels haar passie voor poppenspel de Engelse taal en cultuur met veel inleving aan kinderen van 4 tot 13 jaar over te dragen.

Er zijn meerdere interactieve voorstellingen in het Engels. Ze kunnen afzonderlijk worden geboekt, maar ook in combinatie met Engelse lessen, waardoor de kinderen zich het Engels spelenderwijs eigen maken.

The Sardinian wedding is interactive musical play with songs. People learn through the puppets, hear, sing, speak English.

The key to the secret garden  is an interactive play with songs and ring games for children and adults who love puppetry, art and dreaming about English gardens

“Stripes for tea” An interactive show for Primary schoolchildren with sing-along songs to learn English in a fun way. Rosy is waiting for Tiger to come to tea, but all sorts of other animals turn up. Will Tiger still come and what will they have for tea?

IMG-20180426-WA0008

The Wizard of Oz

lion

In 10 lessen leren kinderen van groep 5 t/m 8 spelenderwijs Engels. Aan de hand van het verhaal van ‘The Wizard of Oz’ presenteert Johanneke Dun een muzikaal poppentheater, waarin de verbeeldingskracht van de kinderen wordt gestimuleerd.

Doordat van de kinderen wordt verwacht dat ze actief aan de lessen meedoen worden ze aangesproken op hun cognitieve, muzikale, creatieve, sociaal-emotionele en Engelstalige vaardigheden. Het project heeft al succesvol gedraaid op meerdere basisscholen.

Met behulp van beeldmateriaal worden steeds nieuwe woorden en nieuwe liedjes geïntroduceerd. Johanneke speelt in op het niveau van de verschillende groepen waarmee zij werkt. Om de aandacht van jonge kinderen vast te houden is afwisseling en dynamiek belangrijk. Door interactiviteit beleven kinderen het verhaal  echt. Zij worden letterlijk betrokken in het spel doordat ze kunnen helpen met bijvoorbeeld een pop schoenen aan te trekken of door samen het geluid van een opkomende storm te maken.

Alle instructies worden in het Engels gegeven. Dit zal in het begin even wennen zijn, maar door goede samenwerking met de leerkracht die de kinderen goed kent en het goede voorbeeld kan geven door ook Engels te durven spreken werkt dit uitstekend. Om rust in te bouwen en als uiting van creativiteit laat Johanneke de kinderen tekeningen maken, die tijdens de lessen kunnen worden gebruikt.

tekening flyer wiz of oz

Het eindproduct is het presenteren van de voorstelling in samenwerking met de groep die aan het project heeft deelgenomen aan een andere groep in de school.

Het project is in te zetten in groep 5 t/m 8 en  op verschillende niveaus.